Spoločenstvá vlastníkov bytov súťažia o najlepšie obnovený bytový dom

03.03.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 3. marca (TASR) - O víťazstvo v druhom ročníku celoslovenskej súťaže s názvom Najlepšie obnovený bytový dom 2009 sa uchádza viacero zrekonštruovaných bytoviek na území mesta Vranov nad Topľou.
Finančnú výhru či vecné ceny tak možno získa aj niekoľko spoločenstiev vlastníkov bytov prostredníctvom štyroch nehnuteľností v správe spoločnosti Byterm, ktorých sa dotkla v posledných rokoch modernizácia vonkajších a vnútorných priestorov.
"Ako správca súťažiacich bytových domov sme sa v rámci jednotlivých objektov podieľali na inžinierskej činnosti, všetky prešli následne zateplením a obnovou obvodového plášťa a fasády, " informoval Juraj Vasiľ zo spomínanej spoločnosti. Modernizácia sa dotkla aj vykurovacieho systému, hydraulického vyregulovania vykurovacej sústavy, zateplenia a izolácie strechy. "V troch prípadoch prešli bytovky aj na vlastné domové kotolne a boli im namontované slnečné kolektory, " spresnil Vasiľ.
Obnovené bytové domy tak ušetria počas svojej prevádzky nemalé finančné prostriedky. Podľa Vasiľových slov by mohlo ísť o úsporu na úrovni 30 percent oproti nákladom z minulosti. Ako poznamenal, objekty sú zaradené do energetickej triedy B, čo je definícia nízkej spotreby energie na kúrenie a ohrev teplej vody.
Do súťaže sa mohli v termíne od 1. júna 2009 do 28. februára 2010 zapojiť spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov, stavebné bytové družstvá a správcovia bytových domov, ako klienti jednej zo stavebných sporiteľní. Zverejnenie výhercov je naplánované na druhú polovicu marca.
Jednotlivé finančné výhry v hodnote 1700, 700 a 350 eur sa pripíšu prvým trom víťazným bytovým domom na účet existujúcej zmluvy o stavebnom sporení.
 

Vyberte región